1/4 lžičky citronové kůry
| 300 g cukr moučka
| 50 g suchary
| 1 špetky skořice
| 4 ks bílek
| 200 g ořechů
| 3 ks hřebíčku
Postup přípravy receptu Ořešák:
Hřebíček utlučeme a smícháme se skořicí i citronovou kůrou. Ořechy umeleme najemno a ještě je můžeme i prosít. Suchary umeleme na jemnou strouhanku.
Ve vroucí vodní lázni ušleháme bílky s cukrem. Přidáme ořechy, koření i strouhanku a jemně promícháme.
Na olejem vymazaný plech děláme z těsta lžičkou malé hromádky velikosti vlašských ořechů.
Pečeme, ve vyhřáté troubě do mírného zezlátnutí.
Fotky receptu Ořešák:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!