Postup přípravy receptu Řezy kardinál:
Moučkový cukr, 6 vajec, 4 žloutky a vanilkový cukr společně ušleháme do pěny. Přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem.
Plech vyložíme pečícím papírem a rozetřeme na něj těsto. Ze 4 bílků uděláme tuhý sníh a za stálého šlehání vsypeme cukr krystal. Sněhem naplníme cukrářský sáček s velkým otvorem a nastříkáme sníh na těsto.
Pečeme při 180°C až do mírného zhnědnutí. Potom necháme moučník vychladnout a mezitím ušleháme šlehačky se ztužovačem.
Vychladlý korpus rozkrojíme na tři díly, které pomažeme šlehačkou a marmeládou. Naskládáme je na sebe a pocukrujeme. Krájíme na řezy a podáváme.