200 g tuku na pečení
| 200 g cukru moučky
| 1 balíček vanilkového cukru
| 3 vejce
| 250 g polohrubé mouky
| 250 g rybízu
| tuk a hrubá mouka na formičky
| cukr moučka na posypání
| DROBENKA:
| 40 g lískových oříšků
| 40 g hrubé mouky
| 70 g cukru krupice
| 50 g másla
Postup přípravy receptu Rybízové bábovičky:
1) Tuk nakrájejte na malé kousky do mísy a nechte změknout při pokojové teplotě. Potom přisypejte moučkový i vanilkový cukr a společně utřete do pěny. Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Za stálého tření přidávejte do tukové pěny postupně žloutky a poté zlehka vmíchejte prosátou polohrubou mouku.
2) Připravte si drobenku. Lískové oříšky nadrobno nasekejte. Hrubou mouku s krupicovým cukrem nasypte na vál, přidejte oříšky a na kousky nakrájené změklé máslo. Přísady promíchejte mezi prsty.
3) Rybíz opláchněte a kuličky otrhejte, mražený rozmrazte. Kulaté formičky o průměru 10 cm vymažte tukem, vysypte hrubou moukou a naplňte připraveným těstem. Povrch posypejte rybízem a na něj dejte drobenku.
4) Pečeme v předehřáté troubě při 180 st. asi 30 minut. Hotové koláčky nechte vychladnout ve formičkách. Potom je opatrně uvolněte a vyjměte. Před podáváním poprášíme moučkovým ckrem.
Fotky receptu Rybízové bábovičky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!