Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Halloween v roce 2024Halloween v roce 2024 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 01.11. 2024
Dnes má svátek Felix
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Smetanová žemlovka

fotka Smetanová žemlovka
Vložil:
Porcí:2
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 16

Použité suroviny receptu Smetanová žemlovka:

5 jablek  | 50 g másla  | 170 g cukru krystalu  | 8 plátků světlého toastového chleba  | 4 lžíce rozinek  | 1 smetana ke šlehání  | 3 žloutky

Postup přípravy receptu Smetanová žemlovka:

Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, vykrojíme jádřinec a každou čtvrtku ještě nakrájíme na plátky.
Máslo rozpustíme v pánvi, vsypeme nakrájená jablka a zprudka opečeme. Přidáme cukr a za stálého míchání vaříme asi 5 minut.
Jablečnou směs přecedíme přes síto, ale jablečnou šťávu schováme. Zapékací mísu vyložíme polovinou toastového chleba, na něj rozprostřeme jablka, která posypeme rozinkami a poklademe zbytkem toastů.
Do jablečné šťávy zlehka zašleháme žloutky a pak ještě smetanu a směs rozlijeme po celé vrchní vrstvě.
žemlovku nakonec zapékáme asi 45 minut v předehřáté troubě na 180 °C.


Fotky receptu Smetanová žemlovka:

Smetanová žemlovka
Smetanová žemlovka
Smetanová žemlovka
Smetanová žemlovka
Smetanová žemlovka
Fotky vložil: vebaveba,alenab,Natural 
Hodnocení receptu Smetanová žemlovka
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Komentáře receptu Smetanová žemlovka
Obrázek uživatelky
profil
Malé vylepšení. Ušleháme pevný sníh, oslazený.
Povrch žemlovky před dopečením pokryjeme sněhem, necháme zapéct do růžova.
Pak už jen dobrou chuť.
SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík

Oblíbené recepty v kategorii
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Hromada zlaťáků