Postup přípravy receptu Tvarohovo-jahodový zákusek:
Sušenky na přípravu těsta rozdrtíme na menší drobky, které nasypeme do mísy, a přidáme máslo a cukr. Promícháme a přidáme skořici. Směs rovnoměrně namačkáme na dno a stěny dortové formy s odnímatelným dnem o průměru 23 cm. Uložíme do ledničky.
Troubu rozehřejeme na 180°C. Ve velké míse našleháme vařečkou tvaroh, aby byl lehký a vzdušný. V menší misce jemně našleháme vajíčka, která potom postupně vmícháváme k tvarohu. Vytvoříme jednolitou hmotu a necháme ji odpočinout.
Za častého míchání rozpustíme čokoládu ve vodní lázni. Sejmeme ze sporáku a důkladně přimícháme kysanou smetanu a rum.
Do tvarohu vmícháme čokoládouvou směs a potom vše nalijeme na dortový korpus. Pečeme asi 30 minut, nebo dokud nejsou okraje dortu hotové, střed dortu může ještě vypadat vlhký. Troubu vypneme, otevřeme dvířka a dort necháme 1 hodinu dopékat.
Poté dort vložíme na 2 hodiny do lednice. Před podáváním můžeme okraje dortu ozdobit půlenými jahodami.