Vložil: | valaska |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 14 |
|
|
Použité suroviny receptu Valašské frgály:
Těsto:
| 250 g másla
| 5 vajec
| 150 g cukru
| 1 kg hladké mouky
| 70 g kvasnic
| 1/4 l mléka
| 1 lžíce polohrubé mouky
| olej dle potřeby
| sůl
| Nápln:
| 1200 g hlávkové zelí
| 1 lžíce másla
| cukr
| pepř
| skořice, rozinky
Postup přípravy receptu Valašské frgály:
Těsto: Z kvasnic, vlažného mléka, trošky cukru a lžičky polohrubé mouky necháme vzejít kvásek. Rozetřeme máslo s cukrem do hladka, přidáme žloutky, kvásek, hladkou mouku a sůl. Mísíme tak dlouho až se v těstě tvoří bubliny, poprášíme hl. moukou přikryjeme čistou utěrkou a dáme na teplé místo kynout.
Nápln: Hlávkové zelí jemně nakrouháme, spaříme a dusíme na másle s cukrem a špetkou soli. Pak přidáme skořici, pepř, rozinky. Z vykynutého těsta děláme větší kola o průměru asi 20 cm rozválíme menším válečkem a poklademe náplní ze zelí, sypeme drobenkou a pečeme do zlatova. Hotové mastíme máslem a cukrujeme.
Drobenka: 150 g změklého másla, cukru a mouky promícháme suroviny a utvoříme žmolky nesmí být mazlavé ani drobivé.
Přeji dobrou chut.
Fotky receptu Valašské frgály:
Fotky vložil: valaska,Marci7,damami,Mangovka,Ježíšek