Použité suroviny receptu Velikonoční beránek dle Jiřinky:
250 g Hery
| 250 g cukru krupice
| 250 g polohrubé mouky
| 250 g tvarohu
| 3 lžíce kakaa
| 1 ks prášku do pečiva
| ořechy
| rozinky
| mléko
Postup přípravy receptu Velikonoční beránek dle Jiřinky:
1. Všechny suroviny dáme do mísy a nejlépe elektrickým šlehačem vyšleháme těsto.
2. Přidáme rozinky a oříšky a vše znovu propracujeme.
3. Těsto vlijeme do dobře tukem vymazané a vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě nejdříve 10 minut na 180°C, potom teplotu zmírníme a pečeme asi 30-40 minut na 170°C.
4. Po upečení necháme beránka ještě chvíli ve formě, až se těsto trochu odtáhne od stěn, pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.
5. V horké lázní rozpustíme čokoládovou polevu.
6. Beránka celého polevou polijeme a necháme polevu ztuhnout.
7. Dvě hrozinky dáme místo očí, jednu na čumáček, krk můžeme ozdobit mašlí.