Postup přípravy receptu Výborné kynuté rohlíčky:
Mouku prosijeme do mísy, přidáme lžičku soli a vanilkový cukr. Na boku vyhloubíme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Přidáme 6 lžiček cukru krupice a část vlahého mléka. Necháme vzejít kvásek. Poté přidáme zbytek vlahého mléka, zaděláme těsto a když se suroviny spojí, přidáme olej. Vše zpracujeme ve vláčné těsto, které je hebké na povrchu. Necháme vykynout. Uděláme si nádivku podle toho, jakou máme rádi - tvarohovou, makovou a pod. Těsto rozdělíme na 8 dílů, vytvarujeme bochánky, které na boku válu necháme znova trochu nakynout. Poté každý postupně rozválíme do kruhu, rádlem překrojíme na 8 dílů, z venkovní strany naplníme nádivkou a stočíme do rohlíčku. Dáme na plech, buď vymazaný nebo vyložený pečícím papírem a necháme opět nakynout. Potřeme rozšlehaným a troškou vody nastaveným vejcem a dáme péci do trouby na 180°C. Upečené potřeme rozpuštěným máslem nebo Herou. Toto těsto i když se do něj nepoužívají vejce je velice dobré nejen na rohlíčky, kterých je 64 ks, ale dělám z této dávky 10 závinů, dá se použít i na koláčky apod. Recept jsem jednou dostala od kamarádky Despinky a věřím, že si jej oblíbíte i vy. Dobrou chuť.