100 g másla
| 200 g nugátu
| 300 g polohrubé mouky
| 1 ks vejce
| 1/2 bal. prášku do pečiva
| na špičku nože soli
| dle potřeby: mouka na pomoučení válu
| dle potřeby: pečící papír
| dle potřeby: špejle na zdobení
| dle potřeby: fólie
| Na polevu:
| 250 g moučkového cukru
| 1/2 lžičky kakaa
| 1 ks citrónu - šťáva
Postup přípravy receptu Mramorová srdíčka:
Změklé máslo utřeme s nugátem. Přidáme vejce, sůl a promícháme. Prosejeme mouku s práškem do pečiva a uhněteme hladké těsto. Těsto vytvarujeme do bochánku, které zabalíme do fólie a necháme asi 1 hodinu v chladu odpočinout. Na mírně pomoučeném válu vyválíme těsto na placku tlustou asi 1/2 cm. Formičkou vykrájíme malá srdíčka a hvězdičky. Přendáme je na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v předehřáté troubě (180 °C) dorůžova. Mezitím připravíme světlou a tmavou polevu. Utřeme cukr s citrónovou šťávou. Na tmavou polevu odebereme 2 lžíce hmoty a promícháme s kakaem. Cukroví potřeme nejdřív světlou polevou, pak na ni nakapeme tmavou polevu špejlí uděláme mramorové vzory.
Fotky receptu Mramorová srdíčka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!