12 mladých mrkví
| 125 g plátků parmské šunky
| drcený černý pepř
| 2 lžíce olivového oleje
| 100 g gorgonzoly
| sůl
| čerstvé lístečky bazalky
Postup přípravy receptu Mrkev v parmské šunce:
Mrkev očistíme a ponecháme na ní kousek zelených natí. Očištěné mrkve povaříme přibližně 10 minut v dostatečném množství osolené vody. Poté je vyjmeme, zchladíme pod proudem studené vody a necháme okapat. Plátky parmské šunky rozložíme na prkénko a stejnoměrně posypeme nahrubo rozdrceným čerstvým pepřem. Na každý plátek položíme uvařenou vychlazenou mrkev a zavineme ji do plátku šunky tak, aby byly vidět konce. Na pánvi prudce rozehřejeme olivový olej a mrkve zabalené do plátků parmské šunky na něm ze všech stran pečlivě opečeme. Osmažené mrkve s parmskou šunkou rozložíme na talíře, obložíme na plátečky nakrájenou gorgonzolou a ozdobíme lístky čerstvé bazalky. podáváme s čerstvým pečivem, výborná je rozpečená bageta s bylinkovým máslem.
Fotky receptu Mrkev v parmské šunce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!