400 g tofu
| 600 g mrkve
| 4 lahůdkové cibulky
| 2 červené feferonky
| 2 stroužky česneku
| 2 lžíce oleje
| 600 g vařené dlouhozrnné rýže
| 6 lžic sójové omáčky
| 2 lžíce kari
Postup přípravy receptu Mrkvová rýže s tofu:
Smícháme sójovou omáčku a karí. Tofu pokrájíme na kostičky, vmícháme do omáčky a necháme krátce rozležet. Mezítím najemno nastrouháme mrkev. Lahůdkové cibulky očistíme, omyjeme a pokrájíme na kolečka. Feferonky očistíme, omyjeme a najemno posekáme. Česnek také nadrobno posekáme. Tofu necháme okapat v sítu. Ve woku rozehřejeme olej a krátce na něm osmahneme feferonky a česnek. Přidáme tofu a za častého míchání krátce opečeme. Přidáme rýži, krátce zahřejeme. Vmícháme mrkev a krátce podusíme společně. Hotový pokrm osolíme a vmícháme lahůdkovou cibulku.
Fotky receptu Mrkvová rýže s tofu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!