Vložil: | Aknels |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 20 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Mrkvovo-cuketové carpaccio s pečeným česnekem:
200 g větších mrkví
| sůl
| hrst bylinek (bazalka, petrželka, pažitka)
| 1 dl kvalitního olivového oleje
| pepř
| 200 g menší cukety
| 2 paličky česneku
| několik listů hlávkového salátu na ozdobu
Postup přípravy receptu Mrkvovo-cuketové carpaccio s pečeným česnekem:
Očištěnou mrkev uvaříme doměkka v osolené vodě, scedíme ji a vložíme do ledové vody, aby vychladla. Bylinky otrháme, nasekáme najemno, dáme do mixéru, přilejeme olivový olej, přidáme špetku soli a pepře a vše dohladka rozmixujeme (bylinkový olej má krásnou zelenou barvu). Vychladlou mrkev a očištěnou cuketu nakrájíme na tenké plátky. Skládáme je střídavě do kola na talíř, zakapeme bylinkovým olejem a necháme asi hodinu rozležet v chladničce. Mezitím rozkrojíme napůl paličky česneku a upečeme je dozlatova v troubě při teplotě 180 stupňů Celsia. Před podáváním talíře ozdobíme listy salátu, česnekem a doplníme zbylým olejem. Podáváme s čerstvým pečivem nebo toasty. Cukety můžeme nahradit salátovou okurkou.
Fotky receptu Mrkvovo-cuketové carpaccio s pečeným česnekem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!