Použité suroviny receptu Mučenkový krém s mátovou čokoládou:
5 plátků želatiny
| 400 ml mučenkového nektaru
| 1 citron-šťáva
| 200 ml smetany ke šlehání
| 2 mučenky
| 8 kousků mátové čokolády
| lístky meduňky
Postup přípravy receptu Mučenkový krém s mátovou čokoládou:
Želatinu dáme nabobtnat do dostatečného množství studené vody. Smícháme mučenkový nektar a citronovou šťávu. Želatinu vylisujeme a opatrně jí prohříváme, až se rozpustí. Želatinu rozmícháme v ovocném nektaru a chladíme.
Ušleháme smetanu a metlou ji vmícháme do tuhnoucího ovocného nektaru. Krém naplníme do čtyř dezertních formiček, přikryjeme a dáme zatuhnout do chladničky.
Formičky krátce ponoříme do horké vody a krém vyklopíme na dezertní talířky. Mučenkové plody rozpůlíme, dužinu vydlabeme lžičkou a přidáme na talířky. Ozdobíme meduňkou a čokoládou plněnou mátovou náplní.
Fotky receptu Mučenkový krém s mátovou čokoládou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!