Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 9 |
|
|
Použité suroviny receptu Mufloní guláš:
1 kg mufloního masa předního (krk, bok, hrudí)
| 300 g cibule
| 150 g tuku
| 80 g rajčatového protlaku
| 80 g hladké mouky
| 30 g červené mleté papriky
| 30 g soli
| 4 ks stroužky česneku
| 1 lžíce mletého pepře
| 1 lžíce majoránky
| 1,5 l vody
Postup přípravy receptu Mufloní guláš:
Umyté maso nakrájíme na větší kostky (cca 25 g). Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na polovině tuku dorůžova. Přidáme červenou papriku krátce ji osmahneme a přilijeme vodu, osolíme, přidáme rajčatový protlak, vložíme maso a vše za občasného promíchání dusíme. Jakmile je maso částečně měkké, přidáme majoránku, pepř a rozetřený česnek a dodusíme téměř doměkka. Nakonec maso vyjmeme, základ zahustíme světlou zásmažkou připravenou ze zbylé poloviny dávky tuku a prosáté mouky, rozšleháme, podle potřeby dolijeme vodu a za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut. Před koncem varu omáčku dochutíme, podle potřeby přisolíme, omáčku pak přecedíme, přidáme zpět maso a vše krátce povaříme.
Fotky receptu Mufloní guláš:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!