Postup přípravy receptu Myslivecká svíčková a la Edita:
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme a poválíme v hladké mouce, přičemž přebytek mouky oklepeme.
Maso vložíme do kastrolu, ve kterém jsme rozpálili asi 3 - 4 lžíce oleje a ze všech stran důkladně opečeme. Přidáme obě Kunovjanky i s nálevem, pokapeme sójovou omáčkou, přidáme masox a podlijeme horkou vodou. Dusíme asi 1,5 - 2 hodiny podle velikosti a kvality masa. Maso co půlhodinu obracíme a s omáčkou mícháme.
Měkké maso vyjmeme na talíř a zakryjeme alobalem. Porcujeme jej až po odpočinutí. Omáčku přivedeme k prudšímu varu a vlijeme sladkou smetanu s rozkvedlanou hladkou moukou, asi 5 - 6 lžic mouky. Mysliveckou svíčkovou povaříme za stálého míchání asi 5 minut. Sundáme kastrol z plamene, omáčku rozmixujeme ponorným mixérem a vrátíme na mírný oheň. Přidáme kysanou smetanu a jen krátce provaříme. Podle chuti omáčku osolíme, přikyselíme citronem nebo přisladíme. Po vypnutí plamene přidáme ve dlani rozetřený tymián a vložíme porce masa.
Mysliveckou svíčkovou podáváme s houskovým knedlíkem.