800 g vepřové kýty
| sůl
| mletý černý pepř
| 1 lžíce hladké mouky
| 4 lžíce oleje na smažení
| 100 g anglické slaniny
| 1 cibule
| 200 g žampionů
| 1 citron
| 100 ml masového vývaru
| 1 lžíce plnotučné hořčice
| 2 bobkové listy
Postup přípravy receptu Myslivecké se žampiony :
Kýtu důkladně očistěte. Nakrájejte na plátky, které lehce naklepejte, osolte, opepřete a poprašte moukou. Na hlubší pánvi rozpalte olej a řízky opečte po obou stranách. Vyjměte a udržujte je v teple. Anglickou slaninu nakrájejte na malé kousíčky. Cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno. Žampiony očistěte, klouboučky oloupejte a rozčtvrtťte. Na pánvi ve vypečeném tuku po vepřových plátkách osmahněte slaninu a cibuli. Přidejte žampiony a společně vše orestujte. Ke směsi přilijte citronovou šťávu s masovým vývarem a ochuťte hořčicí. Osolte, okořeňte pepřem a vhoďte bobkové listy. Za občasného míchání duste, až jsou houby měkké. Řízky rozdělte na talíře a přelijte žampionovou omáčkou. Vhodnou přílohou je vařená rýže, promíchaná s nasekaným pórkem nebo cibulovou natí.
Fotky receptu Myslivecké se žampiony :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!