Postup přípravy receptu Myslivecký bažant:
Nejprve si předehřejeme troubu na 200°C a připravíme si malý pekáč, do kterého nalijeme olej. Bažanta omyjeme, očistíme, dobře prosolíme, opepříme, důkladně zabalíme do plátků anglické slaniny a pevně převážeme. Spolu s masovým vývarem a vínem dáme péci, prsíčky dolů, aby nevyschnul. Pečeme přibližně 40 minut. Před koncem pečení sundáme slaninu a necháme maso pěkně zezlátnout. Mezitím si očištěné houby, nakrájíme na malé kousky a na polovině másla asi 6 minut restujeme. Cibulky oloupeme a na druhé polovině másla pečeme dozlatova. Bažanta přeložíme na servírovací talíř a zakryjeme. Solamyl si rozmícháme ve smetaně, nalijeme do vypečené šťávy a necháme přejít varem. Přidáme houby a cibulky, prohřejeme a dochutíme. Podáváme s bramborem, talíř ozdobíme vypečenou slaninou.