Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.12. 2025
Dnes má svátek Ester
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Myslivecký bažant

fotka Myslivecký bažant
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 3

Použité suroviny receptu Myslivecký bažant:

5 lžic smetany  | 200 g anglickém smetany na plátky  | 100 g šalotky  | 1 lžíce soli  | 150 ml bílého vína  | 1 lžička solamylu  | 1/2 lžičky mletého pepře  | 300 g hub  | 4 lžíce oleje  | 1 ks bažant  | 4 lžíce másla  | 200 ml masového vývaru

Postup přípravy receptu Myslivecký bažant:

Nejprve si předehřejeme troubu na 200°C a připravíme si malý pekáč, do kterého nalijeme olej. Bažanta omyjeme, očistíme, dobře prosolíme, opepříme, důkladně zabalíme do plátků anglické slaniny a pevně převážeme. Spolu s masovým vývarem a vínem dáme péci, prsíčky dolů, aby nevyschnul. Pečeme přibližně 40 minut. Před koncem pečení sundáme slaninu a necháme maso pěkně zezlátnout. Mezitím si očištěné houby, nakrájíme na malé kousky a na polovině másla asi 6 minut restujeme. Cibulky oloupeme a na druhé polovině másla pečeme dozlatova. Bažanta přeložíme na servírovací talíř a zakryjeme. Solamyl si rozmícháme ve smetaně, nalijeme do vypečené šťávy a necháme přejít varem. Přidáme houby a cibulky, prohřejeme a dochutíme. Podáváme s bramborem, talíř ozdobíme vypečenou slaninou.


Fotky receptu Myslivecký bažant:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Myslivecký bažant
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !