Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Myslivecký řízek v houbové omáčce:
4 vepřové řízky
| 150 g lišek (nebo jiných masitých hub)
| 375 g žampionů
| 4 středně velké cibule
| 50 g přeškvařeného másla
| dle chuti: sůl a pepř
| 4 lžíce hladké mouky
| 3/8 litru zeleninového vývaru z kostky
| 4 lžíce bílého vína
| 150 ml smetany ke šlehání
| 1 svazek petrželky
Postup přípravy receptu Myslivecký řízek v houbové omáčce:
Očistíme a opereme houby. Žampiony a větší lišky rozčtvrtíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rozpálíme 20 g přeškvařeného másla a houby na něm opečeme. Osolíme, opepříme a vyjmeme je z tuku.
Ve výpeku podusíme cibuli a potom ji zasypeme 2 lžícemi mouky. Za stálého míchání podlijeme vývarem i vínem. Přidáme smetanu a zhruba 10 minut vaříme.
Opláchneme a osušíme vepřové řízky. Osolíme je, opepříme a obalíme ve 2 lžících hladké mouky. Na pánvi rozpálíme zbytek přeškvařeného másla a řízky na něm 4 minuty opékáme.
V omáčce prohřejeme houby, osolíme a opepříme. Nasekáme petrželku. Řízky podáváme s houbovou omáčkou, posypané petrželkou. Hodí se k nim těstoviny.
Fotky receptu Myslivecký řízek v houbové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!