Postup přípravy receptu Nadívaná husa na polský způsob:
Husu očistíme, odřízneme křídla a krk. Ty pak hodíme do vývaru spolu s vnitřnostmi, novým kořením, bobkovým listem, celým pepřem a rozinkami. Vývar vaříme přibližně hodinu tak aby se částečně vypařil. Vývar necháme vychladnout, odstraníme křídla, krk a koření. Přidáme suché housky, mícháme a umeleme. Jablka nastrouháme, cibuli nasekáme na drobno a vše promícháme. Dochutíme majoránkou, petrželkou, utřeným česnekem, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Husu naplníme připravenou nádivkou, zašijeme nebo spojíme párátky, polijeme roztaveným máslem, vkládáme do trouby rozehřáté na 180 stupňů a pečeme přibližně dvě hodiny průběžně jí polévajíce na střídačku vodou a šťávou z pečení.