Vložil: | Uuu |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 150 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Nadívaná kachna:
1 kachna
| 500 g tučného vepřového masa
| maso obrané z uvařených drůbků, kachní játra, vařený žaludek a srdce
| 3 žemle
| 1/8 l smetany
| 2 vejce
| 30 g soli
| 2 g celého pepře
| 2 g nového koření
| 10 g utřeného česneku
| 100 g žampiónových hlaviček
| 50 g cibule
Postup přípravy receptu Nadívaná kachna:
Dobře očištěnou a opláchnutou kachnu nadijeme touto nádivkou: na strojku na maso jemně umeleme syrové vepřové maso, dále vařené maso obrané z drůbků, žaludek, srdce a játra, cibuli a žemle máčené ve smetaně, Umletou směs okořeníme pepřem, novým kořením, utřeným česnekem, přidáme 2 vejce, zamícháme a přisolíme podle chuti. Do hotové míšeniny vmícháme jako vložku dobře očištěné žampiónové hlavičky nakrájené na větší kostky. Kachnu směsí naplníme, zašijeme režnou nití a pečeme na pekáči v přiměřeně horké troubě za častého přelévání vypečenou šťávou. Hotovou kachnu porcujeme a podáváme přelitou šťávou s brambory a se zeleninou.
Fotky receptu Nadívaná kachna:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!