Vložil: | Notburga |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Nadívaná pečená holoubata:
2 holoubata
| 4 lžíce oleje
| 1 lžíce másla
| 20 g slaniny
| 4 vejce
| 100 g veky
| 0,2 l mléka
| 1 lžíce hladké mouky
| 1 lžíce petrželové nati
| špetka muškátového květu
| špetka soli
| špetka pepře
Postup přípravy receptu Nadívaná pečená holoubata:
Očištěná, omytá a osušená holoubata naplníme pok kůži na prsíčkách i uvnitř nádivkou, otvory zašijeme a holoubata dáme péct do předem rozehřáté trouby. Potom je přelijeme horkým olejem a máslem. Upečená holoubata vyjmeme a rozpůlíme. Z výpeku připravíme přidáním 1/2 hrníčku vody šťávu, kterou porce holoubat na talíři přeléváme.
Nádivka: 2 natvrdo vařená vejce nakrájíme na kostičky. Rovněž veku nakrájíme na kostičky, pokropíme mlékem, osolíme, okořeníme a přidáme nasekanou petrželovou nať, 2 syrová vejce, naškrábaná játra z holoubat a drobně nakrájenou slaninu. Dobře promícháme a před plněním holoubat necháme chvíli rozležet.
Fotky receptu Nadívaná pečená holoubata:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!