Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDYNejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 22.12. 2025
Dnes má svátek Šimon
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Nadívaná slepice po sedmihradsku

fotka Nadívaná slepice po sedmihradsku
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Nadívaná slepice po sedmihradsku:

1 slepice  | 1 vejce natvrdo  | 40 g slepičích jater  | 40 g sádla  | 30 g hub čerstvých  | 30 g másla  | 20 g slaniny  | 20 g cibule  |  žemle  |  mléko  |  petrželka  |  majoránka  |  pepř  |  sůl

Postup přípravy receptu Nadívaná slepice po sedmihradsku:

Do hrnce dáme na kostičky nakrájenou slaninu, trochu je vyškvaříme.
Přidáme drobně nakrájenou cibuli, očištěné houby, játra, špetku pepře, soli a majoránky, jemně nakrájenou petrželku a vše podusíme.
V misce utřeme máslo do pěny, přidáme ne zcela vymačkanou a prolisovanou žemli, podušenou směs, nakrájené vejce a vše dobře promícháme.
Očištěnou a omytou slepici na povrchu i uvnitř osolíme.
Pak ji naplníme nádivkou, otvor zašijeme a na sádle či na oleji za občasného podlévání ji, při teplotě kolem 190 °C, upečeme dozlatova.
Ke konci pečení slepici dopékáme odkrytou, jinak ji pečeme zaklopenou.


Fotky receptu Nadívaná slepice po sedmihradsku:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Nadívaná slepice po sedmihradsku
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
    Náš tip


    Další tipy


    NAVŠTIVTE NÁS ...
    PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

    Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !