Vložil: | Jitule123 |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 150 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Nadívané telecí hrudí s vinnou omáčkou:
2 kg telecího hrudí
| sůl, pepř
| 4 rohlíky (ne čerstvé)
| 3 vejce
| 4 lžíce smetany
| 200 ml vlažného mléka
| špetka muškátového květu
| 5 cibulí
| 3 lžíce petrželky
| 60 g másla
| 3 mrkve
| 150 g celeru
| 500 ml vývaru z kostky
| 125 ml bílého vína
| 125 g zakysané smetany
Postup přípravy receptu Nadívané telecí hrudí s vinnou omáčkou:
V mase vyřízneme kapsu. Hrudí uvnitř i zvenčí osolíme a opepříme. Rohlíky pokrájíme na kostky. Smícháme vejce, smetanu a mléko, osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a přelijeme rohlíky. Dvě cibule nadrobno posekáme a s posekanou petrželkou osmahneme na 1 lžíci másla a vmícháme do rohlíků. Je-li nádivka příliš řídká, vmícháme 1 lžíci strouhanky. Nádivkou naplníme kapsy a otvor uzavřeme jehlou. Troubu předehřejeme na 220°C. Zbylé máslo rozehřejeme v pekáči a maso na něm opečeme. Zbylé cibule rozčtvrtíme, mrkev a celer pokrájíme. Vše přidáme k masu a opečeme. Přilijeme 250 ml masového vývaru a dále pečeme. Po 30 minutách maso obrátíme, teplotu snížíme na 190°C a pečeme dalších asi 90 minut. Opakovaně podléváme vypečenou šťávou. Maso vyjmeme a necháme asi 15 minut odpočinout. Výpek rozvaříme s vínem, vmícháme zakysanou smetanu a přisolíme. Telecí hrudí nakrájíme a podáváme s omáčkou a vařenými brambory.
Fotky receptu Nadívané telecí hrudí s vinnou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!