Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Vodnář - roční horoskop na rok 2025Vodnář - roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 12.02. 2025
Dnes má svátek Slavěna
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nadívaný krocan

fotka Nadívaný krocan
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 180 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Nadívaný krocan:

1 středně velký krocan či krůta (asi 3 kg)  |  sůl, bílý pepř  | 4 plátky toastového chleba  | 2 středně velká jablka  | 400 g celeru  | 4 polévkové lžíce másla nebo rostlinného tuku  | 350 g mletého hovězího masa  | 3 polévkové lžíce nakládaných brusinek  | špetka skořice  | 1 svazek kořenové zeleniny  | 1 velká hlávka čínského zelí (asi 1 kg)  | 4 růžové (stačí však i normální) grepy či pomeranče  | 2 polévkové lžíce pomerančové marmelády  | 1 kelímek (200 g) smetany na šlehání  | 1 polévková lžíce solamylu  | 4 polévkové lžíce slunečnicových jader  |  petrželka na ozdobení  |  malé špejle  |  nit na svázání

Postup přípravy receptu Nadívaný krocan:

Krůtu dobře opláchneme, osušíme a potom ji zevnitř i zvenčí potřeme solí a pepřem. Pro náplň si toastový chléb nakrájíme na kostičky. Omyjeme a rozčtvrtíme jablka, odstraníme jaderníky a pokrájíme je na kousky. Očistíme a opláchneme celer a nakrájíme jej rovněž na kousky. V pánvi zahřejeme 2 polévkové lžíce tuku a krátce na něm osmažíme kousky chleba, jablek a celeru. Vše smícháme s mletým masem a brusinkami a důkladně ochutíme solí, pepřem a skořicí. Touto nádivkou krůtu naplníme, otvor sešpejlujeme a ještě dobře ovážeme nití. Ve vymaštěném pekáči pečeme krůtu v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 stupňů Celsia, plyn stupeň 3) zhruba 2 1/2 hodiny. Kořenovou zeleninu očistíme, opereme, nakrájíme na větší kousky, které rozložíme kolem krůty. Pečeni postupně podléváme celkem 3/4 litrem vody. Čínské zelí očistíme, omyjeme a pokrájíme na široké pruhy. Grepy okrájíme nožem tak, abychom z nich zcela odstranili i bílou slupku, z jejich dílků vydlabeme dužinu. Zelí vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme je 1 minutu, opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Krůtu pečeme tak dlouho, až je měkká. Zhruba 10 minut před dopečením ji potřeme marmeládou. Vypečenou šťávu přecedíme do hrnce, přidáme 1/8 litru vody a přivedeme k varu. Ve smetaně dohladka rozmícháme solamyl. Přidáme do výpeku a za stálého míchání na malém plameni asi 3 minuty vaříme. Osolíme a opepříme. Na pánvi zahřejeme zbytek tuku a opražíme slunečnicová jádra do zlatohněda. Přidáme zelí, kousky grepu a dobře promícháme. Na předehřátou mísu dáme krůtu se zeleninou, ozdobíme ji petrželkou. Omáčku podáváme zvlášť. Chutnou přílohou je bramborová kaše.


Fotky receptu Nadívaný krocan:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Nadívaný krocan
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !