Postup přípravy receptu Nadívaný krocan:
Krůtu dobře opláchneme, osušíme a potom ji zevnitř i zvenčí potřeme solí a pepřem. Pro náplň si toastový chléb nakrájíme na kostičky. Omyjeme a rozčtvrtíme jablka, odstraníme jaderníky a pokrájíme je na kousky. Očistíme a opláchneme celer a nakrájíme jej rovněž na kousky. V pánvi zahřejeme 2 polévkové lžíce tuku a krátce na něm osmažíme kousky chleba, jablek a celeru. Vše smícháme s mletým masem a brusinkami a důkladně ochutíme solí, pepřem a skořicí. Touto nádivkou krůtu naplníme, otvor sešpejlujeme a ještě dobře ovážeme nití. Ve vymaštěném pekáči pečeme krůtu v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 stupňů Celsia, plyn stupeň 3) zhruba 2 1/2 hodiny. Kořenovou zeleninu očistíme, opereme, nakrájíme na větší kousky, které rozložíme kolem krůty. Pečeni postupně podléváme celkem 3/4 litrem vody. Čínské zelí očistíme, omyjeme a pokrájíme na široké pruhy. Grepy okrájíme nožem tak, abychom z nich zcela odstranili i bílou slupku, z jejich dílků vydlabeme dužinu. Zelí vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme je 1 minutu, opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Krůtu pečeme tak dlouho, až je měkká. Zhruba 10 minut před dopečením ji potřeme marmeládou. Vypečenou šťávu přecedíme do hrnce, přidáme 1/8 litru vody a přivedeme k varu. Ve smetaně dohladka rozmícháme solamyl. Přidáme do výpeku a za stálého míchání na malém plameni asi 3 minuty vaříme. Osolíme a opepříme. Na pánvi zahřejeme zbytek tuku a opražíme slunečnicová jádra do zlatohněda. Přidáme zelí, kousky grepu a dobře promícháme. Na předehřátou mísu dáme krůtu se zeleninou, ozdobíme ji petrželkou. Omáčku podáváme zvlášť. Chutnou přílohou je bramborová kaše.