Vložil: | Mirly |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 3 |
|
|
Použité suroviny receptu Nákyp z housek a kuřete:
4 tvrdší housky
| 40 dkg kuřecího masa
| 2 cibule
| 10 dkg prorostlé slaniny
| 4 rajčata
| 3 vejce
| 1/8 l mléka
| 2 lžice másla
| 1 lžice sekané petrželky
| sůl, pepř, muškátový oříšek
Postup přípravy receptu Nákyp z housek a kuřete:
Housky nakrájíme na plátky. Vejce, trochu muškátového oříšku a sůl rozmícháme, přelijeme přes housky a necháme vsáknout. Na másle krátce osmahneme kuřecí maso, pokrájené na nudličky, přidáme cibuli, kterou rychle opečeme do zlatova. Na dno formy vymazané máslem dáme cibuli, na kterou rozložíme kuřecí maso. Povrch nákypu pokryjeme plátky housek, na ně položíme na plátky pokrájená rajčata. Kdo má rád sýr, může povrch posypat strouhaným sýrem. Formu s nákypem dáme do dobře vyhřáté trouby zapéct na 15 až 20 minut.
Fotky receptu Nákyp z housek a kuřete:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!