Použité suroviny receptu Nákyp z mrkve, tvarohu a rumu:
1 vejce
| 70 g mrkve
| 20 g vanilk. cukru
| 10 g tuku
| pomer. kůra
| 5 g mouky na vysypání
| citr. kůra
| sůl
| 0,15 dl rumu
| 30 g tučného tvarohu
| 0,5 dl smetany
Postup přípravy receptu Nákyp z mrkve, tvarohu a rumu:
Uvařenou mrkev nastrouháme najemno. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Žloutek utřeme s tukem, cukrem, solí a postupně přimícháváme tvaroh se smetanou. Přidáme mrkev a opatrně vmícháme z bílků vyšlehaný sníh, kůru a rum.
Hmotu dáme do vysypané formy a pečeme v troubě.
Fotky receptu Nákyp z mrkve, tvarohu a rumu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!