150 g jemných ovesných vloček
| 150 ml mléka
| sůl
| 2 vejce
| 60 g cukru nebo medu
| 2 jablka
| špetka skořice
| 10 g másla
| 20 g strouhanky
| 10 g moučkového cukru na posypání
Postup přípravy receptu Nákyp z vloček:
Vločky zalijeme 150 ml studené vody a necháme asi 30 minut namočené. Oloupaná jablka nakrájíme na plátky, smícháme s polovinou cukru a skořicí. K vločkám přidáme mléko s rozšlehanými žloutky, zbylý cukr a promícháme. Zlehka vmícháme sníh z bílků se špetkou soli. Pekáček vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, rozložíme do něj polovinu směsi a poklademe jablky. Na ně dáme druhou část směsi a pečeme v troubě na 180°C asi 20 minut. Posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Fotky receptu Nákyp z vloček:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!