600 g-700 g zadního hovězího masa
| 1-2 ks cibule
| dle chuti kečup
| 2 ks zelené papriky
| dle chuti mletá paprika
| dle chuti sůl
Postup přípravy receptu Námořnický guláš :
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a dáme na rozpálený tuk. Zprudka osmažíme do zhnědnutí masa. Cca 5 minut. Pak snížíme teplotu a pod pokličkou necháme vydusit. Šťáva se vypaří a zbude jen tuk. Pak maso vyjmeme a na zbylém tuku osmažíme cibuli. Na osmaženou cibuli přidáme mletou sladkou papriku podle chuti. Zamícháme a na tuto směs vrátíme maso a podlijeme horkou vodou. Maso musí být zaplaveno. Přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka a podle potřeby přiléváme horkou vodu. Když je maso měkké přidáme podle chuti kečup. Nakonec nakrájíme na proužky zelenou papriku a celé dusíme až do změknutí papriky. Námořnický guláš si podle chuti okořeníme (pepř, sůl).
Příloha - houskový knedlík, brambory.
Fotky receptu Námořnický guláš :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!