Postup přípravy receptu Náplň z mletého hovězího masa :
Na pánvi na mírném ohni vysmažíme nadrobno nakrájenou slaninu, až přestane prskat, a osmahneme na ní drobně sekanou cibuli. Přidáme mleté hovězí a prudce opečeme, až maso rovnoměrně ztratí růžovou barvu. Docílíme toho intenzivním mícháním. Takto oddělené granulované maso dále opékáme na prudkém ohni za stálého míchání, až začíná získávat hnědou barvu, pak ztlumíme oheň, pánev přikryjeme pokličkou a pomalu dusíme. Maso pustí šťávu a tu za častého míchání necháme pomalu vydusit, až se maso začne přichytávat na dně pánve – začne se nám tvořit aromatický karamel.
Odstavíme, přidáme omáčku, dáme znovu na oheň, odvaříme to, co se nám přichytilo na dně a za občasného míchání pomalu dusíme, až se všechna tekutina vyvaří a z masa máme tmavou, hustou, ale kyprou pastu. Používá se jako náplň do enchiladas, tacos, tostadas a podobně.