1,5 kg vepřové pečeně
| sůl
| koření gyros
| 7 lžiček plnotučné hořtice
| 7 lžiček kečupu
| 3 cibule
| 2 lžíce sádla
| 7 plátků tvrdého sýra
| 50 g anglické slaniny nakrájené na plátky
Postup přípravy receptu Nedělní vepřová pečeně:
Maso nakrájíme na plátky silné asi 1 cm tak, aby drželo pohromadě (Nedokrojíme ho až do konce). Poté jej ze všech stran i v zářezech osolíme a okořeníme. Do každého zářezu vetřeme 1 lžičku hořčice a kečupu, vsuneme kolečko cibule a plátek sýra. Maso překryjeme plátky slaniny a převážeme nití. V pekáči rozpustíme sádlo, dáme do něj maso, trochu zalijeme vodou. Pekáč obložíme zbytky cibule, přikryjeme ho a pečeme. Za 40 minut odkryjeme a dopékáme asi 20 minut.
Fotky receptu Nedělní vepřová pečeně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!