Postup přípravy receptu Nekynuté plněné rohlíčky:
Do mísy si nasypeme mouky, vejce, rozměklé máslo, mléko, vanilkový cukr a kostku droždí, kterou na to všechno rozdrobíme. Zpracuje vše v těsto. Kynout NENECHÁVÁME, ihned těsto rozdělíme na 5 dílů.
Každý díl rozválíme na kulatou placku a tu rozkrájíme na 8 výsečí. Na každou dáme náplň dle chuti - nejlepší je maková a tvarohová (tu dávám rozmíchanou s vanilkovým pudingem, tvaroh pak neteče ven). Nápně více osladíme! Při zabalování rohlíčků postupujeme tak, že rohy nahoře u širokého okraje ohneme dovnitř a odshora od širokého kraje balíme k tenkému jako rohlík.
Pečeme 10-15 minut na suchém plechu.
Rohlíčky před pečením ničím nepotíráme. Až po upečení ještě horké ihned po vytažení plechu z trouby, ještě na plechu potřeme rozpuštěným máslem s rumem a hodně posítkujeme moučkovým cukrem.
Musí se opravdu hodně a hned po vytažení ještě, když jsou rohlíčky na plechu. Hodně, opravdu hodně pomašlovat tukem a ihned do toho tuku cukrovat, on se ten tuk s cukrem jakoby napije do těch rohlíčků, může se pak ještě i pocukrovat.