Vložil: | Saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Nepečený jablkový moučník:
200 ml šlehačky 40 %
| 1 lžíce cukru moučka
| 200 ml zakysané smetany 18 %
| 200 g čerstvé ovoce
| náplň
| 6 jablek
| 3 lžíce cukru
| 1 vanilkový pudink
| 100 ml vody
| 1 vanilk. cukr
| dětské piškoty
| máta
Postup přípravy receptu Nepečený jablkový moučník:
Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme najemno. Ovoce na zdobení omyjeme a osušíme. Může to být hroznové víno, jahody, carambola nebo jiné podle vlastní chuti. Ve vodě rozmícháme pudinkový prášek a vanilkový cukr. Dno dortové formy pokryjeme kolečkami piškotů.
Připravíme si jablkovou náplň. V kastrolu dusíme nastrouhaná jablka s cukrem. Jakmile se začnou vařit, zalijeme je rozpuštěným pudinkovým práškem a za stálého míchání necháme probublávat asi 3 minuty.
Teplou náplň vlijeme na vrstvu piškotů a přkryjeme další vrstvou piškotů. Necháme vychladnout.
Připravíme si smetanový krém. Smetanu (40%) ušleháme s moučkovým cukrem do tuha. Opatrně vmícháme hustou zakysanou smetanu a krém naneseme na vychladlý moučník. Ozdobíme ovocem a uložíme do lednice. Necháme do druhého dne ztuhnout.
Při podávání můžeme moučník přizdobit čokoládou a lístkem máty.
Fotky receptu Nepečený jablkový moučník:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!