Vložil: | Saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Nepravá srnčí pečeně:
1/2 hovězího srdce
| 50 g másla
| 150 ml zakys. smetany
| 150 g slaniny
| 2 lžíce hladké mouky
| nálev
| 150 ml octa
| 2 lžíce koření na zvěřinu
| 500 ml vody
| sůl
Postup přípravy receptu Nepravá srnčí pečeně:
Nejdříve si svaříme vodu, ocet, koření a sůl do nálevu, který necháme vychladnout. Do studeného nálevu naložíme očištěné a omyté srdce a necháme dobře odležet.
Polovinu slaniny nakrájíme na špikovací nudličky, polovinu na kostičky.
Odleželé srdce dobře prošpikujeme a na rozpuštěném másle a zbylé slanině ze všech stran důkladně opečeme. Pak maso podlijeme nálevem, osolíme a dusíme doměkka.
Ve smetaně rozmícháme mouku a přilijeme ji k měkkému masu. Povaříme.
Maso krájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou.
Fotky receptu Nepravá srnčí pečeně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!