Vložil: | saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Netočený španělský ptáček:
špetka pepře
| 1 cibule
| 4 steril. okurky
| 4 vejce
| 1 lžička vegety
| 400 g vepř. masa
| 2 lžíce hořčice
| sojová omáčka
| 1 masox
| 1 klobása
| 2 lžíce hladké mouky
| olej
| voda
Postup přípravy receptu Netočený španělský ptáček:
Klobásu nadrobno nakrájíme. Střední cibulku oloupeme a nasekáme, okurky nakrájíme. Očištěné vepřové maso nakrájíme na kostky.
Nejdříve osmažíme klobásu, dáme ke straně pánve a osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme vepřové maso a koření - pepř, lžičku vegety, kostku masoxu. Mícháme a po chvilce přidáme asi 4 nakrájené sterilované okurky (podle chuti) a 2 lžíce plnotučné hořčice. Vše ještě chvilku osmažíme a podlijeme vodou. Necháme dusit.
Mezitím si na jiné pánvi osmažíme 3 - 4 vejce, můžeme je i uvařit natvrdo a pak nakrájet na malé kousky.
Když je maso měkké, přimícháme vajíčka. Poté zahustíme rozkvedlanou hladkou moukou s vodou. Je-li třeba, dochutíme vegetou a sójovou omáčkou.
Španělského ptáčka bez točení podáváme s přílohou podle chuti.
Fotky receptu Netočený španělský ptáček:
Fotky vložil: Marci7,BADAČA,Mangovka,evulaS33