Postup přípravy receptu Netradiční dobrý salát:
Kuřecí maso (může být i jiné) nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Ředkvičky očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka, eidam nakrájíme na kostky a bobule hroznového vína omyjeme, rozpůlíme a zbavíme semínek. Fazolkám odřízneme oba konce, omyjeme je, povaříme asi 5 minut, scedíme a necháme důkladně okapat. Rajčata oloupeme, rozpůlíme, vydlabeme semínka a dužninu nakrájíme na proužky. Vlašské ořechy dáme do mísy, přidáme ostatní připravené suroviny a promícháme.
Pak uděláme zálivku tak, že olej smícháme s octem, vínem a hroznovou šťávou, přidáme zelený pepř, ochutíme solí, pepřem, cukrem a worcesterskou omáčkou. Estragon omyjeme, otrháme z něj lístky, nakrájíme nadrobno a přidáme do zálivky. Pak nalijeme na salát, promícháme a necháme rozležet v lednici 1 hodinu.