Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
![4.6/10, hlasovalo 10 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.6/10, hlasovalo 10 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.6/10, hlasovalo 10 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.6/10, hlasovalo 10 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4.6/10, hlasovalo 10 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![4.6/10, hlasovalo 10 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.6/10, hlasovalo 10 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.6/10, hlasovalo 10 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4.6/10, hlasovalo 10 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Niceský salát:
200 g tuňáka ve vlastní šťávě
| 5 brambor uvařených ve slupce
| 1 cibule
| 4 rajčata
| 200 g zelených fazolek
| 0,5 hlávkového salátu
| 100 g sardelových filetů
| 2 natvrdo uvařená vejce
| 3 lžíce olivového oleje
| 2 lžíce octa
| sůl
| pepř
| 1 lžíce petrželky
| 200 g černých oliv
Postup přípravy receptu Niceský salát:
Z tuňáka slijeme šťávu a rybu rozdrobíme. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, cibuli na kolečka. Rajčata rozkrájíme na osminky. Fazolové lusky očistíme, omyjeme a vaříme asi 15 minut. Salát očistíme, omyjeme a osušíme. Sardelky posekáme na nudličky. Vejce oloupeme a rozčtvrtíme. Rozšleháme olej, ocet, sůl, pepř a petrželku. Promícháme zeleninu, olivy a tuňáka, vše rozložíme na listy salátu. Pokapeme zálivkou a ozdobíme vejci.
Fotky receptu Niceský salát:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!