Postup přípravy receptu Nicoiský salát z Francie:
Salát operte, natrhejte na malé kousky a vložte do salátové misky. Pak oloupejte okurku a cibuli a nakrájejte je na tenká kolečka. Přidejte do salátu umytá a na kousíčky nakrájená rajčata. Otvírákem na konzervy otevřete konzervy a slijte z nich šťávu. Tuňáka rozdělte vidličkou, srdíčka artyčoků rozkrájejte na osminy a spolu s kukuřicí je přidejte do mísy. Vejce uvařte natvrdo, rychle je zchlaďte ve studené vodě a nechte vychladnout. Pak je oloupejte a nakrájejte na osminky. Na zálivku potřebuješ: olivový olej, balzámový ocet, hořčici, sůl,koření, bílý pepř. Všechny přísady na zálivku dobře rozmíchejte malou metlou na sníh a nelijte na salát. Ihned podávejte!
TIP: Nejlíp chutná s teplou bagetou, kterou jste rozpekli v troubě.