Postup přípravy receptu Noky se zelím a slaninou:
Z mléka, vajec, mouky a půl lžičky soli vytvoříme těsto. Nemáme-li cedník na noky, těsto dáme na prkénko a nožem odkrajujeme do vařící osolené vody malé kousky.
Uvařené noky necháme v troubě oschnout. Kysané zelí dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Poté je dochutíme solí a cukrem. Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Na pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme rozkrájenou cibuli a dozlatova ji usmažíme. Anglickou slaninu nasekáme na kostičky, necháme ji na pánvi zesklovatět a přimícháme osmaženou cibulku. Při podávání noky promícháme s najemno nastrouhaným sýrem, rozdělíme na talíře, přidáme vařené zelí a přelijeme orestovanou slaninou s cibulkou.