Postup přípravy receptu Novoroční vepřo-knedlo-zelo:
Vepřovou pečeni seřízneme na plát, který dobře naklepeme a osolíme. Vepřovou krkovičku vykostíme, s cibulí a česnekem nahrubo nasekáme, okořeníme, osolíme, přidáme mouku a hmotu spojíme vejci. Plát z pečeně naplníme, zavineme a převážeme nití. Na pekáč dáme špejle, aby se maso nepřichytilo a na ně vložíme připravené maso, které přelijeme rozpuštěným sádlem. Pečeme na mírném ohni asi 2,5 hod. Tuk necháme vysmahnout, polovinu slijeme do hrnku a zbývající tuk zalijeme asi 2–3 dcl studené vody. Šťávu svaříme a procedíme. Pečeni zbavíme niti, nakrájíme na plátky a urovnáme na mísu, kde ji přelijeme šťávou. Z mísy si každý nabere podle chuti, zvlášť servírujeme bramborové knedlíky a kysané zelí.