Postup přípravy receptu Nudle soba:
Zálivka - v misce, ve které budeme pokrm podávat připravíme směs octa, sójové omáčky, medu a oleje. Sezamová semínka jen osmahneme na suché rozpálené pánvi až se zbarví do zlatohněda.
Nudle - ve větším hrnci uvedeme do varu osolenou vodu a uvaříme během asi 6 minut soba nudle (nebo se řídíme instrukcí na sáčku). Musí být měkké, ale nerozvařené. Prolijeme je ihned ledovou vodou, aby se přestaly vařit a nebyly moc měkké a scedíme je. Studené nudle přihodíme do mísy se zálivkou a posypeme jemně nakrájenou jarní cibulkou a opraženými sezamovými semínky. Nejlepší je ponechat je půl až hodinu uležet, aby se všechny chutě prolnuly a spojily, ale není to nezbytné. Tyto nudle se dají jíst samotné, ale můžeme k nim připravít i ryby či zeleninu.
SOBA NUDLE:jsou z Japonska a jsou dělány z pohankové a pšeničné mouky. Jsou zhruba tak tenké jako špagety. Jako těstoviny jsou soba nudle k dostání v supermarketech nebo v obchodech s asijským zbožím i přes internet.