Postup přípravy receptu Nudle ve vinné omáčce:
1. Chřest oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Přivedeme k varu asi 1 litr osolené vody, vsypeme zelený chřest, povaříme 10 minut, vyjmeme z hrnce a necháme okapat. Pak vaříme 20 minut bílý chřest. Nakonec ve vodě ještě uvaříme těstoviny, scedíme a udržujeme teplé. Mezitím oloupeme cibuli a pokrájíme na kostičky. Zampiony očistíme a překrájíme na poloviny nebo na čtvrtky, lososa nakrájíme na proužky.
2. V pánvi rozpálíme tuk a žampiony v něm 5 minut opékáme. Osolíme, opepříme a vyjmeme z pánve. Na zbylém tuku podusíme cibulku, zalijeme vínem, 150 ml vody a povaříme. Přidáme smetanu a jíšku, rozšleháme, potom vmícháme žloutek a sejmeme z plotýnky. Přisypeme chřest, žampiony, lososa a prohřejeme. Dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem, promícháme s nudlemi a posypeme lístky kerblíku.