Vložil: | Aknels |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 1 |
|
|
Použité suroviny receptu Okurky plněné žampiony a plátky anglické slaniny:
4 kratší, silnější salátové okurky (vhodné k plnění)
| 200 g žampionů
| 2 středně velké cibule
| 5 plátků anglické slaniny
| 2 plátky toastového chleba
| 4 plátky sýra goudy
| 2 žloutky
| sůl
| cukr
| strouhaný muškátový oříšek
| 1 kelímek (200 g) smetany na šlehání
| 1 svazek kopru
| 200 ml čirého vývaru z kostky
| cayenský pepř
Postup přípravy receptu Okurky plněné žampiony a plátky anglické slaniny:
Okurky omyjeme, oloupeme a odřízneme oba konce. Po délce je slabě ořízneme a tuto dužinu nakrájíme na drobné kostičky. Potom z vnitřku okurek vydlabeme zrníčka. Očistíme a opláchneme žampiony a nakrájíme je na tenké plátky. Oloupanou cibuli najemno usekáme. Slaninu rovněž nakrájíme na tenké plátky a na pánvi opečeme. Přidáme žampiony, cibuli a nakrájenou okurku a vše podusíme. Rozdrobíme toastový chléb a nadrobno nakrájíme sýr. Obojí spolu se žloutky přidáme do směsi. Ochutíme solí, cukrem, muškátem a dobře promícháme. Potom nádivkou naplníme vydlabané okurky. Smetanu rozkvedláme ve vývaru a nalijeme na dno ohnivzdorné nádoby. Do této omáčky opatrně naskládáme naplněné okurky a v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 stupňů Celsia, plyn stupeň 3) přibližně 45 minut zapékáme. Opereme a osušíme kopr a jemně jej usekáme. Pět minut před dopečením jej přidáme do omáčky, kterou ještě dochutíme solí, cayenským pepřem a muškátem. K okurkám výborně chutná bramborová kaše, ale můžete je podávat i s knedlíky.
Fotky receptu Okurky plněné žampiony a plátky anglické slaniny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!