Vložil: | Slunicko |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 32 |
|
|
Použité suroviny receptu Omáčka desetkrát jinak:
1 kg hovězí maso
| 150 g hladká mouka
| 1,5 l vývar
| 1 zakysaná smetana
| 1 cibule
| 8 kuliček nové koření
| 10 kuliček pepř
| 3 bobkový list
| cukr krystal
| sůl
| podravka
| mletý pepř
Postup přípravy receptu Omáčka desetkrát jinak:
Cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme na oleji do zlatové barvy. Zalijeme vodou, osolíme, přidáme nové koření, celý pepř, bobkový list a maso vaříme do změknutí. Hladkou mouku usmažíme na sucho na pánvi do zlatova. Z vývaru vyjmeme maso a koření. Maso pokrájíme na plátky. Do vývaru dáme zakysanou smetanu, usmaženou mouku rozmíchanou v trošce vody a krátce povaříme (asi 3-4 minuty). Omáčku dochutíme podle chuti podravkou, pepřem, cukrem a citrónovou šťávou - toto je základní omáčka.
1) Koprová omáčka - přidáme sterilovaný kopr nebo čerstvý a krátce povaříme v základní omáčce.
2) Křenová omáčka - křen nastrouháme na drobno a necháme jen přejít varem v základní omáčce.
3) Cibulová omáčka - asi 2-3 cibule nakrájíme na plátky a dáme osmažit, když kraje cibule začnou hnědnout přendáme
Fotky receptu Omáčka desetkrát jinak:
Fotky vložil: Natural,MichelePrg,Marci7,Vikitorie,uznevim,kozaroza