3 lžice másla
| 600 g křenu
| 4 lžice hladké mouky
| 1 l mléka
| 0,5 l vody
| sůl
| 1 sladká smetana
Postup přípravy receptu Omáčka z křenu:
Ve vysoké pánvi rozpustíme máslo, do horkého přidáme mouku a lehce vše osmažíme až to příjemně zavoní. Zalijeme studeným mlékem a pořádně rozmícháme.
Osolíme a za stálého míchání přivedeme omáčku do varu. Hustou naředíme mlékem i vodou.
Do provařené zjemněné a příjemně hladké omáčky přidáme sladkou smetanu. Nakonec přidáme kousek másla.
Po krátkém povaření omáčku ostavíme a nasypeme do ní pořádný kopec nastrouhaného křenu. Potom už ji nevaříme.
Podává se většinou s knedlíkem a různými druhy masa.
Fotky receptu Omáčka z křenu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!