15 g cibule
| 15 g tuku
| 5 g másla
| 6 g mouky
| 2 g soli
| 0,2 g černého pepře
| 10 ml vína
| 5 g vařeného jazyku
| 5 g šunky
| 8 g hub
| 5 g petržele
| 15 g mrkve
| 10 g cukru
| 20 g rajského protlaku
| 500 g kostí
Postup přípravy receptu Omáčka Zingara:
Umyté kosti osmažíme v horkém tuku dočervena. Přidáme nakrájenou cibuli s malým množstvím vody, soli a podusíme. Později postupně přidáváme na kousky nakrájenou mrkev a celer, rozředěný rajský protlak a po delší době mouku. Rozmícháme v horké vodě, přidáme černý pepř a vaříme na mírném ohni 60 minut. Přecedíme, přidáme na plátky nakrájený jazyk a šunku, kterou lehce osmažíme. Přidáme nakrájené houby podušené na másle se špetkou soli a vody, přilijeme víno, posypeme petrželkou a vaříme deset minut. Podáváme s pečeným nebo dušeným masem.
Fotky receptu Omáčka Zingara:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!