Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
4. 08. 2008 Omáčky
Příprava receptu Dip z uzeniny: Cibuli a šunku jemně usekáme, přidáme do jogurtu, který trochu osolíme a opepříme. Můžeme také jemně umíchat s jogurtem v mixéru. ... ... ... …více»
|
4. 08. 2008 Omáčky
Příprava receptu Hermelínový dip s vermutem: Měkký sýr Hermelín utřeme se smetanou a zředíme vermutem. Vmícháme usekaný kopr. ... ... ... …více»
|
4. 08. 2008 Omáčky
Příprava receptu Sýrová houbovka: Sýr nakrájený na drobné kostičky máčíme asi 1 hodinu v mléce. Potom přidáme rozšlehané žloutky, máslo a vaříme ve vodní lázni na hustou omáčku.
Hotovou omáčku osolíme, opepříme, vmícháme na kostičky ... …více»
|
4. 08. 2008 Omáčky
Příprava receptu Teplá grilovací omáčka: Na 1 lžíci oleje osmažíme drobně nasekanou cibuli a 1 stroužek česneku. Přidáme 400 g krájených rajčat (z konzervy), 2 lžíce vody, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžíci hnědého cukru, 2 lžičky hořčice, t . ... …více»
|
4. 08. 2008 Omáčky
Příprava receptu Šípková omáčka ke zvěřině: Víno svaříme s hřebíčkem, přidáme šípkový protlak a rajský protlak a dále vaříme. Pokud používáme rajský protlak, osladíme, pokud dáme šípkovou zavařeninu, cukr už není potřeba. Omáčku osolíme, opepří ... …více»
|
4. 08. 2008 Omáčky
Příprava receptu Černá omáčka k vánočce: V troše vody povaříme koření, vyjmeme, doplníme vodou na množství, které chceme a přidáme sušené švestky, mandle, oříšky, rozinky a necháme vařit do změknutí švestek. Černá omáčka se podává vlažná s v ... …více»
|
4. 08. 2008 Omáčky Žádné hodnocení
Příprava receptu Šumavská kyselá houbovka:
Ve 3/4 l vody s masoxem nebo vývarem uvaříme na plátky nakrájené houby.
Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku. Touto jíškou zahustíme omáčku, přidá . ... …více»
|
4. 08. 2008 Hovězí maso
Příprava receptu Falešná svíčková na smetaně : V hrnci rozpusťte na másle nakrájenou slaninu a lehce osmahněte nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu.
Maso osolte a ze všech stran lehce opečte - nechte zatáhnout. Vložte do papiňáku, podlijte vro ... …více»
|
4. 08. 2008 Omáčky
Příprava receptu Houbová omáčka s hovězím: Důkladně omyté maso vložíme do studené vody, přidáme veškerou zeleninu (nekrájenou) a koření a vaříme (táhneme) asi 2 hodiny. Vývar scedíme, osolíme a pomalu, za stálého míchání do něj zakvedláme rozm ... …více»
|
4. 08. 2008 Omáčky
Příprava receptu Smetanová zeleninová omáčka s hovězím: 1. Maso očistíme, odblaníme, omyjeme, potřeme solí a pepřem. V hrnci rozehřejeme olej a maso na něm opékáme ze všech stran. Během opékání jej obracíme dřevěnými vařečkami. Maso opékáme asi 10 minut. ... …více»
|