Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
8. 08. 2008 Omáčky
Příprava receptu Omáčka na vařené nebo dušené ryby: Horký vývar scedíme, vložíme do něj nakrájená vejce, vmícháme máslo, přidáme petrželku a tyčovým mixérem rozmixujeme. Osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou. Omáčkou přeléváme vařené nebo duš ... …více»
|
8. 08. 2008 Omáčky
Příprava receptu Majonéza z uvařených žloutků: Natvrdo uvařené žloutky dáme do mixéru, rozšleháme a přidáváme po kapkách olej až do zhoustnutí. Poté majonézu dochutíme solí, bílým pepřem a citronovou šťávou. ... ... …více»
|
8. 08. 2008 Omáčky
Příprava receptu Chilli-jogurtová salsa: Vše usmícháme a podáváme k masům, rybám, jednoduché a dobré. ... ... …více»
|
8. 08. 2008 Omáčky
Příprava receptu Nálev na rybí kuličky a pečenáče: Všechny suroviny dáme do hrnce, přivedeme těsně pod bod varu a táhneme 10 minut. Vychlazený nálev použijeme na zalití pečenáčů nebo rybích karbanátků či kuliček, které potom ještě 30 minut sterilujeme ... …více»
|
8. 08. 2008 Omáčky
Příprava receptu Ukrajinské chutney: Cibule a papriky nakrájíme na proužky, dáme do 4 litrového hrnce a doplníme nakrájenými rajčaty do objemu 3 litrů. Přidáme pepř, sůl a bobkové listy a vše rozvaříme do měkka. Po rozvaření přecedíme, t ... …více»
|
8. 08. 2008 Omáčky
Příprava receptu Kmínová omáčka: Nejprve se vytvoříme jiška, tuk rozehřejeme, pak postupně přidáváme mouku, až se nám vytvoří hustá hmota a pak pomalinku přidáváme vývar nebo vodu. Pak přidáme kmín a před koncem dáme trošku česneku u ... …více»
|
8. 08. 2008 Omáčky
Příprava receptu Citronová marináda na ryby: Všechny ingredience spolu dobře promícháme. Očištěné a osušené ryby na bocích příčně nařízneme několika zářezy, potřeme ze všech stran marinovací směsí a necháme v chladu alespoň 1 hodinu uležet. Zbyl ... …více»
|
8. 08. 2008 Omáčky
Příprava receptu Papriková marinovací směs: Všechny ingredience smícháme a uchováme v temnu bez přístupu vzduchu. Maso (ať již rybí, či jiné) určené ke grilování osušíme a směs do něj vetřeme. Necháme je přes noc odležet v chladu a poté za potí ... …více»
|
8. 08. 2008 Omáčky
Příprava receptu Citronová marináda s česnekem a petrželkou: Z citronů nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Dáme vše do mísy, přidáme nasekanou petrželovou nať, prolisované stroužky česneku, olej a podle chuti pepř. Promícháme a marinádu vetřeme do rybího masa. ... …více»
|
8. 08. 2008 Omáčky
Příprava receptu Houbová omáčka podle mojí babičky: Čerstvé houby nakrájíme na kousky, propláchneme, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit s nakrájenou cibulkou.
Po půl hodině přilijeme závrtek (záklechtku - voda nebo mléko, sůl, hl. mouka - rozkvrdlat ... …více»
|