Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 05.10. 2024
Dnes má svátek Eliška
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Smetanová zeleninová omáčka s hovězím

fotka Smetanová zeleninová omáčka s hovězím
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 130 min
Hodnocení:  ++________
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Smetanová zeleninová omáčka s hovězím:

800 g zadního hovězno masa  | dle chuti: sůl a pepř  | 3 lžíce oleje  | 1 větší mrkev  | 1 petržel  | 1/2 menšího celeru  | 1 cibule  | dle chuti: mletý muškátový květ  | 1 velký citron  | 550 ml vývaru z hovězího masa nebo masoxu  | 2 lžíce hladké mouky  | 2-3 lžičky cukru  | 2 lžičky citronové šťávy  | 20 g másla  | 250 ml sladké smetany  | 4 lžíce kompotovaných brusinek

Postup přípravy receptu Smetanová zeleninová omáčka s hovězím:

1. Maso očistíme, odblaníme, omyjeme, potřeme solí a pepřem. V hrnci rozehře­jeme olej a maso na něm opékáme ze všech stran. Během opékání jej obracíme dřevěnými vařečkami. Maso opékáme asi 10 minut. Potom jej vyjmeme a ucho­váváme teplé. Zeleninu očistíme, cibuli oloupeme. Vše omyjeme a nakrájíme na kostičky. Na výpek z masa vsypeme zeleninu, kterou cca 5 minut opékáme za stá­lého obracení.
2. Na opečenou zeleninu vložíme maso, podlijeme 350 ml vývaru, zaprášíme tro­chou muškátového květu a přidáme asi 2 plátky z citronu. Kastrol nebo pekáček zakryjeme a pečeme při 200 °C zhruba 90 minut. Maso v troubě kontrolujeme a přeléváme výpekem. Též ho pří pečení obracíme. Přibližně 30 minut před kon­cem pečení necháme maso péci odkryté a častěji ho přeléváme. Z citronu nakrá­jíme 8 tenkých plátků.
3. Upečené maso vyjmeme, uchováme v teple, šťávu přecedíme a vydusíme do tuku, zaprášíme moukou a důkladně promícháme. Vše zalijeme zbylým vývarem. Dochutíme cukrem, citronovou šťávou a solí. Omáčku provaříme cca 15 minut. Mezitím odstraníme ze zeleniny zbytky citronu a zeleninu vrátíme zpět do omáč­ky. Také ji do omáčky můžeme propasírovat nebo roz­mixovat. Do omáčky přidáme ještě máslo na zjemnění.
Promícháme a krátce prohřejeme. Omáčku odstavíme z ohně a vmícháme do ní smetanu. Maso nakrájíme na plátky, na každý položíme kolečko citronu, které zdobíme trochou brusinek. Porce přeléváme zeleninovou omáčkou.


Fotky receptu Smetanová zeleninová omáčka s hovězím:

Smetanová zeleninová omáčka s hovězím
Smetanová zeleninová omáčka s hovězím
Smetanová zeleninová omáčka s hovězím
Fotky vložil: alenab,hanina51 
Hodnocení receptu Smetanová zeleninová omáčka s hovězím
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !