Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
22. 07. 2008 Omáčky
Příprava receptu Křenový dip: Jablíčko nastrouháme najemno, přidáme ostatní suroviny, jemně dosolíme, dopepříme. Lepší nechat alespoň hodinu v lednici před podáváním rozležet.
... ... …více»
|
22. 07. 2008 Omáčky
Příprava receptu Ďábelský dip: Česnek propasírujeme, přidáme k jogurtu, dále nasekané papričky a nakonec nejlépe čerstvou petrželku a jemně dosolíme. Necháme nejméně hodinu odležet v lednici.
... ... …více»
|
22. 07. 2008 Omáčky
Příprava receptu Koňakový dip: Všechny přísady smícháme. Necháme alespoň hodinu před podáváním ke grilovanému masu nebo fondue rozležet v lednici.
... ... …více»
|
22. 07. 2008 Omáčky
Příprava receptu Cibulová omáčka k uzenému masu: Na tuku, který sebereme ze studeného vývaru z uzeného masa (v nouzi lze i nakrájenou rozpečenou slaninu), usmažíme drobně nakrájenou cibuli dorůžova, zasypeme hrubou moukou, zalijeme vývarem (v nouzi ... …více»
|
22. 07. 2008 Omáčky
Příprava receptu Čertovský kečup: Kečup smícháme s rozetřeným nebo nastrouhaným česnekem, osolíme, opepříme a nakonec zakápneme worcesterem. Podáváme ke špízům nebo grilovaným masům.
... ... …více»
|
22. 07. 2008 Omáčky
Příprava receptu Cibulová omáčka s kari: Cibuli nakrájíme na kolečka, krátce opražíme, přidáme kari a mouku a za stálého míchání upražíme do bleda. Přilejeme vývar a mléko v poměru 1:1 (nemusíte přesně) v takovém množství, abychom dostali om ... …více»
|
21. 07. 2008 Omáčky
Příprava receptu Omáčka ze sherry: Šťávu z masa přivedeme na pánvi do varu, zaprášíme moukou a zamícháme. Přilijeme víno a necháme 1 min povařit. Přidáme vývar a vaříme ještě 10 min. Vlijeme do nahřátého omáčníku a podáváme. ... ... …více»
|
19. 07. 2008 Omáčky
Příprava receptu Bylinkovo - rajčatová omáčka na všechno možné : Na nízkém ohni rozehřát vývar. Na pánvi na středním ohni rozehřát máslo a osmažit na něm šalotku asi po 3min. do sklovita. Přidat mouku a za stálého míchání smažit na světlehnědou zásmažku (pozor ne . ... …více»
|
19. 07. 2008 Omáčky
Příprava receptu Česká švestková omáčka k masu: Z másla a mouky připravíme světlou zásmažku, zředíme ji vínem, nebo vodou a našleháme do hladka. Přidáme povidlí, kousek citronové kůry, kousek celé skořice a zázvor. Omáčku dobře promícháme a povař . ... …více»
|
19. 07. 2008 Omáčky
Příprava receptu Francouzská estragonová omáčka ke kuřeti: Rozehřát máslo v malém kastrolku. Přidat estragon, hořčici, citronovou šťávu a brandy. Přivést do varu, stáhnout teplotu a dusit nepřikryté po 2 min. Postupně přidávat smetanu a zahřát, ale už neva .. ... …více»
|