![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
1. 09. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pivní nátěr: Tento pivní nátěr je výborný, nejlépe jej můžeme využít na párky, či klobásky, které grilujeme na ohni, potíráme pírkem. Dodá vynikající chuť. Může se použít i na potěr masa.
... …více»
|
![]() |
1. 09. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kubrtův nálev: Česnek prolisujeme do jogurtu, osolíme a můžeme zakápnout i olivovým olejem.
Výborně se hodí jako omáčka ke kuřecímu masu, k řízkům, zapečeným zemákům,....Záleží jen na vaší fantazii. Je to opravdu v ... …více»
|
![]() |
1. 09. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zálivka k salátům s medem a hořčicí: V misce smícháme olej, jogurt, šťávu, víno, hořčici a med. Potom zálivku dochutíme. Skladujeme v chladu a spotřebujeme do dvou až tří dnů. Tato zálivka s medem a hořčicí je vhodná ke všem salátům, zvláště k zeleným …více»
|
![]() |
1. 09. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sardelová zálivka: V misce utřeme pastu se žloutkem, po kapkách všleháme olej, vmícháme ocet a hořčici a nalijeme na salát. Sardelová zálivka se hodí na rajčatový, květákový nebo hlávkový salát. ... …více»
|
![]() |
1. 09. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zálivka z kysané smetany: Všechny suroviny důkladně promícháme. Zálivku z kysané smetany používáme při přípravě jemných zeleninových salátů. ... ... …více»
|
![]() |
1. 09. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborová majonéza: Všechno kromě oleje, dáme do mixéru a mixujeme, až je hmota úplně hladká. Kdyby byl obsah příliš tučný, přidáme několik lžic tekutiny /láku z okurek, vody apod. - ne mléko/. Je-li hmota řidká, přidáme ... …více»
|
![]() |
1. 09. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dýňová omáčka: Dýni oloupeme a dužinu a jádra odstraníme. Omyjeme, nastrouháme na hrubším struhadle a vymačkáme. Vymačkanou dýni vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme téměř doměkka. Uzenou slaninu nakrá ... …více»
|
![]() |
1. 09. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Marináda na cokoliv: Cibuli a česnek nastrouháme, přilejeme a přisypeme ostatní ingradience a smícháme. (Já používám ponorný mixér, takže cibuli jen rozkrájím na kousky a hodím do vyššího kelímku, přidám vše ostatní a roz ... …více»
|
![]() |
1. 09. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jogurtová majonéza: Do misky dáme bílý jogurt, Aromat, bílý pepř, kečup nebo hořčici a šleháme asi minutu. Poté pomalu přiléváme olej do zhoustnutí (jako u klasické majonézy).
Jogurtovou majonézu poté můžeme …více»
|
![]() |
1. 09. 2007 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pasta pikant: Pastu vytvoříme smícháním hořčice a přes lis přemačkaného česneku. Metličkou šleháme po troškách a zakapáváme olejem. Osolíme a opepříme. Pasta pikant se výborně hodí na grilování a marinování masíčka …více»
|